Zangers

Chantal is onze muzikaal leider en oprichter van Experience. Met de toepassingen van 'The Intelligent Choir' probeert ze zichzelf overbodig te maken, maar dat laten we natuurlijk niet gebeuren. Chantal is werkzaam als zangcoach, sopraansoliste en workshopleider en zingt tevens bij het innovatieve Dutch Organic Choir.

Jannie kan hoog, hoger hoogst als sopraan. De ‘Jannie-noot’ is bij ons een bekend begrip. Haar heldere ijle klanken bij Ice Queen snijden door de ziel, net als haar uithalen in Uninvited. Daarnaast is ze onze levende songbank: wij schatten in dat ze van duizenden nummers de liedtekst paraat heeft.

Colinda is onze sopraan. Behalve dat ze bij ons prachtig zingt, heeft ze ook een dans-achtergrond, en dat zie je. Ze besteedt altijd veel aandacht aan haar eigen outfits en het was dan ook al snel heel logisch dat ze de kledingcommissie zou gaan versterken. Bescheiden als ze is zingt ze soms graag zacht en gevoelig, maar luister vooral ook naar haar power als ze Love Shack zingt!

Esther is mezzo-sopraan en haar stem wisselt in de damespartijen met gemak van hoge sopraan naar alt. In Uninvited en You’re the voice vult ze prachtig de lead aan. Esther is tekstschrijver en docent creatief schrijven. Zowel voor onze website, PR en als bestuurslid een vaste factor in Experience.

Pauline is mezzo-sopraan met een fijne warme stem. Als zij haar solo in Uninvited zingt, wordt het muisstil in de zaal. Als docente op de universiteit is ze gewend aan een groot publiek. Haast onmerkbaar is Pauline hoofdverantwoordelijk geworden voor de dropvoorraad tijdens de repetities.

Annemarie is alt en ook nog dirigente van haar eigen koor Joyful. We hebben dus altijd een invaldirigente bij de hand met haar. Bij Experience denkt Annemarie graag mee over uitstraling en performance. Dit alles naast een drukke baan in de zorg, waar ze van een crisisje meer of minder niet uit balans raakt. Je snapt dat ook zij een duizendpoot is.

Akke is alt en in het dagelijks leven muziekdocent in het middelbaar onderwijs. Ze draait haar hand niet om voor het schrijven of aanpassen van een arrangement en heeft daarbij nog een feilloos gevoel voor timing en harmonie. Ze volgt momenteel de opleiding vocal leadership. Het arrangement Let’s Groove is van haar hand.

Jack is tenor en de rustige factor die dit stelletje ongeregeld ook nodig heeft. Gevoel voor ritme is zijn kracht. In zijn zang zoekt hij graag naar de harmonie met de medetenoren. Als penningmeester zorgt hij ervoor dat de boekhouding elk jaar weer tiptop in orde is.We hebben Jack nog nooit uit zijn humeur gezien en met zijn droge humor is hij een fijne vrolijke noot.

Nico is tenor en heeft zoveel bezigheden naast Experience dat wij stiekem denken dat hij meer uren in een dag heeft dan wij. Zo zingt hij in nog twee andere vocal groups, is hij fervent paardrijder en o ja, hij heeft ook nog een fulltime baan. Qua zang blinkt hij uit in gevarieerd stemgebruik, van ruig tot ontroerend. 

Paul is tenor, en als hij begint te zingen straalt het plezier ervan af. Hoe veelzijdig hij is, is te horen in Love Shack: zingen, rappen, grooven, hij kan het allemaal. Van oorsprong is hij verpleegkundige en nu geeft hij arbo-advies. We hebben met hem dus ons eigen medisch team in huis en dat geeft een gerust gevoel.

Hans is onze bariton en zijn soundscapes zijn inmiddels onmisbaar binnen Experience. Deze soms wat bescheiden man is bijzonder muzikaal en wordt regelmatig met stemvork gesignaleerd. Begonnen als geluidsman, maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en we zijn heel blij hem als zanger in te kunnen zetten.

Ferry is onze echt diepe bas. We twijfelen soms of het fysiek mogelijk is wat hij doet, vooral ’s morgens in werkweekends duikt zijn stem bijna onder de gehoorgrens. Als hij Let’s groove zingt, dan ‘groovet’ het ook! We vinden het zeker het vermelden waard dat hij wekelijks een uur heen en terug rijdt voor de repetities.

Michiel is onze nieuwste bas-aanwinst, dus we moeten nog een mooi verhaal over hem verzinnen.

Maar we hebben al een paar keer kunnen genieten van zijn mooie klanken en enthousiasme.

We zoeken nog een nieuwe geluidsman.

Voor de vertaling van onze klanken in mooie mixen en om mee te denken over de effecten die we gebruiken.

Zodat elke zanger het best tot zijn recht komt.